Tratamentul complexului orofacial
Termenul orofacial se referă în mod general la zona gurii, a maxilarului și a feței. Printre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă cei care ne vizitează se numără deglutiția infantilă și hipomobilitatea funcțională linguală.
Deglutiția infantilă este specifică vârstelor fragede și se referă la interpunerea limbii între cele două arcade. Dacă acest fenomen continuă după vârsta de 6 luni, pot apărea diverse iregularități precum respirația zgomotoasă, probleme cu somnul sau ocluzia deschisă. Toate aceste afecțiuni pot fi tratate în cabinet, cu ajutorul unor tehnici specifice, iar rezultatele în cazul copiilor sunt cu adevărat uimitoare.
O metodă inovatoare de tratament pe care o folosim în cabinet este tehnica de respirație Buteyko. Aceasta a fost utilizată inițial în cazul celor care sufereau de astm, dar în ultimii ani și-a demonstrat eficacitatea pentru nenumărate probleme legate de respirație, de la rinită, astm sau alergii, la anxietate, stress sau atacuri de panică. Este de asemenea utilizată pentru a trata situații apărute în procesul de dezvoltare al copiilor de la probleme detnare, la dezvoltare craniofacială sau ADHD. Nu în ultimul rând, prin metoda de respirație Buteyko s-au înregistrat ameliorări vizibile pentru insomnie, sforăit sau apnee.
Atunci când frenul lingual este alterat, mușchii limbii au o serie redusă de mișcări. Aceasta este hipomobilitatea funcțională linguală, ce a fost recent identificată ca unul dintre cauzele principale pentru apneea în somn a copiilor. Este o problemă ce-și găsește rezolvarea în cabinetul nostru, prin intermediul unei serii de terapii manuale cranio temporo-mandibulare.
Intrebari Frecvente
Ei Va Pot Ajuta
In cabinetul noastru se foloseste cea mai noua tehnologie in domeniul. Aparatele noastre sunt de ultima generatie, inovatoare, ce permit kinetoterapeutulsa efectueze orice tratament impreuna cu toate celelelalte solutii tehnologice.
Membrii echipei noastre sunt specializati pentru a adapta planul de reabilitare fiecarui pacient in parte, bazandu-se pe o stransa colaborare kinetoterapeut-pacient.