Terapie manuala ortopedica

Terapia manuala ortopedica este realizata in cabinetul nostru de catre Fizesi Corina, terapeut cu o experienta de peste 12 ani si fondatoarea Cranio Facial Pain. Aceasta urmeaza cursurile OMTRO (Terapie Manuala Ortopedica), recunoscute pe plan mondial, pentru a aduce in cabinet cele mai bune si performante tehnici de tratament prin Terapia Manuala Ortopedica.

Terapia manuala ortopedica este o ramura specifica a fizioterapiei, prin care problemele aparute la nivel neuro-musculo-scheletal isi gasesc rezolvarea. Aceasta se bazeaza pe observatie clinica si tratamente ce includ tehnici manuale si exercitii terapeutice.

O sedinta de terapie manuala ortopedica presupune:

  1. Anamneza;
  2. Evaluare neuro-musculo-scheletala si testare medicala;
  3. Prima interventie in tratarea disfunctionalitatii neuro-musculo-scheletala.

Masaj terapeutic

Masajul terapeutic este indicat in diverse probleme de sanatate si e impartit pe o serie de discipline, precum: terapia neuromusculara, terapia cranio-sacrala, masajul ortopedic, masajul decontractant, masajul tonifiant.

Printre multiplele beneficii ale masajului terapeutic amintim: relaxarea muschiilor suprasolicitati, reducerea crampelor si spasmelor musculare, stimularea fluxului limfatic, calmarea durerilor cauzate de migrene, eliminarea toxinelor din organism, cresterea imunitatii, reducerea aderentelor post-chirurgicale, imbunatatirea calitatii somnului.

Kinetoterapie

Kinetoterapia este o sectiune importanta in programul de recuperare medicala si este utila in recuperarea afectiunilor locomotorii, in tratarea unor afectiuni ale organelor interne, boli respiratorii, metabolice, cardiovasculare si digestive.

In cabinetul nostru beneficiati de sedinte individuale de kinetoterapie pentru adulti.

Intrebari Frecvente

Prin terapie manuala ortopedica se trateaza aproape orice tip de problemele musculo-scheletice doar cu ajutorul mainilor kinetoterapeutului. Timpul de tratament este mult mai scurt si are ca scop recuperarea completa a disfuntiei, evitand posibile recidive.

Se recomanda cu succes in afectiuni musculare, probleme articulare sau afectiuni ale tesuturilor moi care va afectează miscarea, postura sau va provoaca durere.

Ei Va Pot Ajuta

Recuperarea medicala cunoaste la noi in cabinet o imbinare intre tehnica clasica si cea moderna, interventii personalizate, flexibile in care rabdarea si respectul fata de pacient ocupa un plan principal.

Echipa noastra este formata din kinetoterapeuti specializati care folosesc tehnici si metode inovatoare, orientate spre rezultat, in functie de fiecare pacient in parte.