Terapie manuala ortopedica

Terapia manuala ortopedica realizata de catre Fizesi Corina, Fizioterapeut Musculo Scheletal acreditat IFOMPT cu o experienta de peste 14 ani si fondatoarea Craniofacial Pain. Pasiunea ei pentru cea mai complexa parte a corpului uman, cranio cervicala si temporomandibulara, au determinat o sa urmeze multiple cursuri internationale cu specific, pentru a aduce in cabinet cele mai bune si performante tehnici de tratament prin terapie Manuala Ortopedica.

Terapia Manuala Ortopedica este ramura avansata a recuperarii medicale, prin care disfunctiile aparute la nivel Musculo scheletal isi gasesc rezolvarea. Aceasta se bazeaza pe dovezi stiintifice , observatie clinica si tratamente ce includ terapie manuala si prescrierea exercitiilor terapeutice specifice disfunctiei.

O sedinta de terapie manuala ortopedica presupune:

 1. Anamneza;
 2. Evaluare Musculo scheletala prin teste specifice
 3. Prima interventie in tratarea disfunctiei Musculo scheletale.

Masaj therapeutic

Masajul terapeutic terapeutic este o ramura specifica a recuperarii medicale si este indicat in tratamentul tesutului moale: dureri de origine musculara.

Printre multiplele beneficii teraputice putem mentiona:

 • eliminarea suprasolicitarii musculare
 • reducerea contracturilor si spasmelor musculare
 • stimularea sistemului neuro-imun
 • stimularea fluxului limfatic, astfel se accelereaza eliminarea toxinelor din organism
 • reducerea fibrozelor cutanate si diminuarea cicatricilor
 • oxigenarea tisulara
 • instalarea starii de bine
 • imbunatatirea calitatii somnului
 • se recomanda in managementul sindromului burnout

Kinetoterapie

Kinetoterapia este un aspect important in programul de recuperare medicala si are o importanta majora in afectiunile ortopedice, disfunctii ale aparatului locomotor cum ar fi mersul, echilibrul, in tratarea unor afectiuni sistemice rezultate in urma inhibarii musculare, cum ar fi incontenenta urinara, disfunctii respiratorii de origine Musculo Scheletala .

Intrebari Frecvente

Prin terapie manuala ortopedica se trateaza aproape orice tip de problemele musculo-scheletice doar cu ajutorul mainilor kinetoterapeutului. Timpul de tratament este mult mai scurt si are ca scop recuperarea completa a disfuntiei, evitand posibile recidive.

Se recomanda cu succes in afectiuni musculare, probleme articulare sau afectiuni ale tesuturilor moi care va afectează miscarea, postura sau va provoaca durere.

Ei Va Pot Ajuta

Recuperarea medicala cunoaste la noi in cabinet o imbinare intre tehnica clasica si cea moderna, interventii personalizate, flexibile in care rabdarea si respectul fata de pacient ocupa un plan principal.

Echipa noastra este formata din kinetoterapeuti specializati care folosesc tehnici si metode inovatoare, orientate spre rezultat, in functie de fiecare pacient in parte.