Recuperarea cranio-temporo-mandibulara

Tratarea si prevenirea diverselor tipuri de disfunctii cranio-mandibulare presupune o abordare specifica, cu manevre realizate de kinetoterapeuti specializati.

Articulatia temporo-mandibulara este una dintre cele mai complexe articulatii din corp fiind folosita ori de cate ori se realizeaza o miscare la nivelul gurii. Deoarece este solicitata aproape in permanenta, poate dezvolta disfunctii cauzate de o varietate de factori precum:

– ocluzie defectuoasa,

– traumatisme la nivelul fetei,

– mestecarea alimentelor cu preponderenta pe una din parti,

– scrasnitul involuntar al dintilor,

– boli precum osteoartrita sau artrita reumatica.

Disfunctiile cranio-mandibulare se manifesta clinic prin dureri sub forma de migrene, ameteli, tinnitus (tiuit in urechi), senzatie de ureche infundata, blocarea maxilarului atunci cand gura este deschisa/ inchisa sau inflamatie la nivelul unei parti a fetei.

Tratament miofascial

Sindromul de durere miofascială este o afecțiune cronică care afectează sistemul musculo-scheletal.

Durerea musculară este permanentă, sub formă de crampă profundă. Fiecare zonă de spasm muscular poate genera o durere locală sau una iradiată la distanță.

Tratamentul miofascial presupune realizarea unor tehnici specifice de terapie manuală, considerată lider de necontestat în vindecarea simptomelor de durere miofascială.

Tratament ATM

Articulația temporo-mandibulară (ATM) reprezintă îmbinarea dintre mandibulă și osul temporal. Aceasta este solicitată aproape în permanență, fapt pentru care poate dezvolta multiple disfuncții, cauzate de o varietate de factori.

Disfuncțiile apărute la nivelul articulației presupun orice problemă care împiedică funcționarea normală a sistemului complex de mușchi, ligamente, discuri și oase din care este formată aceasta.

Disfuncțiile ATM se manifestă prin dureri de cap, dureri de urechi, durere și presiune în spatele globului ocular, durere la căscat, la deschiderea gurii sau a masticației.

Prin tratamentul ATM se urmărește reducerea semnificativă a simptomelor care provoacă disconfort, respectiv eliminarea spasmului și a durerii musculare.

Intrebari Frecvente

Ei Va Pot Ajuta

Echipa noastra de specialisti in gimnastica gravidei, masajul prenatal/postnatal, te vor sustine in procesul important de a fi parinte. Va stam la dispozitie cu programe speciale, variate si personalizate de pentru viitoarele sau proaspetele mamici.