Terapia DEEP OSCILLATION® este o metodă de tratament folosită pentru dizolvarea rapidă și eficientă a edemelor locale si a hematoamelor profunde.
Terapia intensifică modalitățile manuale de terapie putând fi utilizată ca opțiune în stările critice, în leziunile deschise, în fizioterapie, boli respiratorii și în îngrijirea postoperatorie.

Spre deosebire de alte tratamente, aceste oscilații plăcute produse de dispozitivul deep oscillation au efecte de intensitate agreabilă dar care acționează în profunzime asupra țesuturilor (cutanat, conjunctiv, mușchi, adipos subcutanat, vase de sânge și limfatice).

Cum funcționează?

Aparatul de fizioterapie generează un câmp electrostatic pulsat, care aplicat pe zona de tratat, induce în țesuturi un efect de vibrație si de pompare.Tehnologia specială a aparatului deep-oscillation permite crearea unor oscilaţii profunde și eficiente în ţesuturile supuse tratamentului prin folosirea forţei electrostatice de atracţie și de respingere.

Se selectează de către terapeut ritmul frecvenței iar segmentul de țesut aflat sub tratament este atras electrostatic și apoi respins.
În timpul tratamentului pacientul ține lejer între degete un element neutru din titan.
Terapia este folosită cu succes în afecțiuni precum: limfedem primar și secundar, ulcerații, tulburări circulatorii, insuficiență venoasă, accidentări în sport, rupturi ale fibrei musculare, înainte și după intervențiile de chirurgie generală și cea estetică, în entorse sau luxații dar și în cazul anumitor boli dermatologice.

Bine de știut:

  • Ședințele de terapie deep oscillation pot începe încă din prima zi postoperator deoarece presiunea externă este una minima iar efectele sunt de reabilitare a circulație limfatice distruse chirurgical sau radiologic.
  • Se poate aplica și în cazul stărilor foarte dureroase deoarece efectul terapeutic poate fi obținut și prin atingeri delicate. În acest fel se pot trata traumatismele cranio-cervicale în flexie, fracturile, rupturile de fibre musculare, ș.a.
    Aceasta terapie este una blândă, non-invazivă, netraumatică și ușor acceptată de către pacienti.

PREZENTARE VIDEO

Leave a comment